Werken met therapiehond Pino

Begeleiding en ondersteuning met Pino

Even voorstellen… Ik werk samen met Pino, hij is een Poolse Herder (Nizinny) uit de kennel PonJoya uit Warns. Uit deze kennel worden veel Nizinny’s opgeleid en geplaatst als therapiehond.

Pino is een therapiehond, maar wat houdt dat nou eigenlijk in? 

Een therapiehond wordt tijdelijk ingezet om een doel te bereiken. Het doel kan zijn om: mensen gerust te stellen, te ondersteunen, te stimuleren en te motiveren. Een therapiehond wordt, in tegenstelling tot een hulphond, aangemoedigd om met mensen contact te maken. Daarom mag hij ook geaaid worden door anderen. Pino kan ingezet worden om te helpen, te luisteren en te troosten. Dit kan zijn in de zorg, bij instellingen en op scholen. 

Uit onderzoek blijkt dat de inzet van een therapiehond een positief effect kan hebben op kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. 

Voorbeelden van inzet: kinderen met autisme, angststoornissen en concentratieproblemen. Maar ook als voorleeshond en/of schoolhond. Ook is Pino geschikt als contact hond bij (demente) bejaarden en mensen met een verstandelijke beperking. 

Reviews

Samen met haar hulphond weet Eugenie het plezier in bewegen weer terug te brengen bij mijn broer. Alle lof voor de uitstekende suggestie haar hulphond in te zetten.

– Dhr A. Hendriks

WhatsApp Image 2022-06-24 at 10.42.22 AM

 

Pino brengt jou:

aan het lachen

in beweging en spel

dat je jezelf kunt zijn

dat hij jou niet veroordeelt

gezelschap als je je alleen voelt

het leggen van sociale contacten

een positief effect op jouw gezondheid